YANGıN ÇıKış KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini amelî görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli serlı kriterler göz önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle tamam bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli doğal gaz ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Kullanılacak koca skorsı 100 kişyavuz aşan yerlerde ve mutlaka son çıkış kapılarında PUSH Amerikan bar veya PANİK Pas olmalıdır.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak yürekin, daha çatı tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duyar davranılmalıdır.

Yasa ve yönetmeliklere göre düzenlenen yangınla mücadele adımlarının hepsina hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın hesabına bütün projelendirme mesleklemlerinizi can ve finans kaybınızın ortadan kalkması hesabına uyguluyoruz.

Binalarda belli başlı standartlarda görev alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları kucakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın Kapısı İşaretlemeleri: Yangın bapları çoğu kez üzerlerinde yangınla ilişkin bilgilerin bulunduğu teamülaretlemelere sahiptir. Bu sorunaretlemeler, bapnın yangın dershaneını, dayanıklılık süresini ve diğer önemli detayları belirtir.

Yangın kapısının (evgin çıkış kapısının) baz amacı olası bir acil durumda Yangın çıkış kapısı istanbul binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide bünyelmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki yaman, yangın, tül vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu olumsuz koşulların diğer katlara geçişini kösteklemek yahut mümkün olduğu denli geciktirmektir.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, ağırlık taşıma kapasiteleri ve gerekli yangına metanet dereceleri dahil çıkmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını katkısızlar.

Yangın Kapıları tercihe göre; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en taban kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Binanın bâtıninden süfliya akıllıca nazil betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok kesif alınlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın Kapısı, acil durumlarda strüktürdan emniyetli bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve insanoğlu hayatını esasi meydan, konstrüksiyonların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni yapım etmek ve montajını yapmak binaların yangından korunması yürekin elzemdir.

Report this page